HTML

A zöldségen túl

Ez a blog nem arról szól, hogy minden nap ideírom, ha más nincs, hogy épp milyet ürítettem...meg milyen "csini rucikat" vettem tegnap a westendben...."kis" képekkel illusztrálva.

Friss topikok

  • Capitalist: Mindenképpen olvasom, minden postodat^^ és köszike h reflektáltál az üzire :)) sokat jelent. (2009.10.23. 11:53) 10.23.
  • Petrazselyem: @TheSpirit: személyes üzeneteket máshol fogadok, örülök, hogy szándék az van (2009.06.18. 08:01) Egy város, Petrazselyem szemszög

Linkblog

2009.09.08. 21:24 Petrazselyem

Idézem: "...Elindulok. Toronyiránt a hóban. Mint valami szimfónia, amint ropog a lépésem alatt.A hang nem egyöntetű, sok-sok hangszerre van bontva. Minden egyes lépésnek megvan a maga dallama, a maga ritmikai diagramja. A leghangosabb, a legvastagabb a sarkam. Amikor a hóba kerül megadja a zenei témát, éles, egyszerű, szilaj. Ez meglehetősen sokáig tart, amíg csak a láb egész súlyával rá nem nehezedik. Azután halkul a hang - bizonyára a lábfej íve alatt. Majd a hó a cipőtalp alatt - ugyanazt a témát ragadja meg, játssza, viszi tovább, mint a sarok, csak túláradóbban, gazdagabb tartalommal. Precízen játssza, nyugodtan, az egyes hangjegyeket kiemelve. Iszonyúan technicisztikus. A lábujjaim végén megtörik...."

"...A hó élő matéria. Konzisztenciája akár egy testé, zárt, feszes. Gyönyörűség kézzel belesüppedni. Engedékeny, közeli, és ugyanakkor mégis idegen; nem is annyira idegen, mint inkább más, méltóságteljes..."

Szólj hozzá!

Címkék: könyv tél


A bejegyzés trackback címe:

https://petrazselyem.blog.hu/api/trackback/id/tr51369719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása